continuous space / flying minds | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • continuous space / flying minds

continuous space / flying minds

Het praktijkgerichte project getiteld 'continuous space / flying minds' wil het fragment als specifiek kenmerk van fotografie onderzoeken.

Het onderzoek is gebaseerd op en geïnspireerd door een essay van de Amerikaanse kunstcriticus en theoreticus Rosalind Krauss over de equivalente series van Alfred Stieglitz (1864-1946). De werken in deze serie richten zich op iets zo eenvoudigs en toch vol verwondering en emotie: de wolken in de lucht. Wanneer we naar deze foto's kijken, is het idee dat ze zijn uitgesneden of bijgesneden uit een groter geheel, bijna tastbaar aanwezig. Uitgaande van deze notie van de snede, van de fragmentatie die zo fundamenteel is in het fotografische proces, wil het project het artistieke potentieel van het fragment onderzoeken - binnen mijn eigen werk in de studio, maar ook in dialoog met andere artistieke posities. Het project zal zich niet beperken tot de manier waarop fotografen omgaan met het fragment, maar zal uitwaaieren naar andere artistieke disciplines, van literatuur tot andere beeldende kunstpraktijken.

Mijn doel is om een pad te volgen van de zuivere analyse van de gegeven, feitelijke omstandigheden naar een emotie-gedreven, gebaar-georiënteerde, poëtische fictie: van de realiteit naar een geïdealiseerde plaats van metaforische kwaliteiten. De werken die tijdens dit proces worden geproduceerd, zullen worden samengebracht in een tentoonstelling samen met werken van kunstenaars die dit project hebben geïnspireerd.

ONDERZOEKER(S)