Figuratieve schilderkunst | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Figuratieve schilderkunst

Figuratieve schilderkunst

Met figuratieve schilderkunst bedoelen we het schilderen van een figuratief beeld, een kunst die zijn beeld ontleent aan het leven. Dit kan de afbeelding van levende of levenloze objecten met zich meebrengen: landschap, stilleven en portret, om er een paar te noemen.

Dit onderzoeksproject probeert vast te stellen wat nodig is om een ​​figuratief beeld weer te geven en, nog belangrijker, hoe het beeld tot een minimale essentie gereduceerd kan worden en toch zijn figuratie behoudt. Dit onderzoek houdt zich voornamelijk bezig met het maken van figuratieve schilderijen en met het systematisch verminderen en elimineren van verhalende details binnen het figuratieve beeld.

De verschillende stadia van het maakproces worden fotografisch gedocumenteerd. Deze documentatie geeft een beeld in tijd en plaats van hoe deze schilderijen worden gemaakt en wanneer en hoe de reductie wordt toegepast. In een proefschrift en met behulp van een PowerPoint-presentatie word de geschiedenis van twee schilderijen en hun maakproces getoond en uitgelegd.

Het figuratieve beeld wordt meer afgebeeld door de ruimte die de objecten innemen te schilderen dan de objecten zelf.

Onderzoeker: Pat Harris 

ONDERZOEKER(S)