Look Into My I’s | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Look Into My I’s

Look Into My I’s

We leven virtueel. De grenzen tussen mens en machine veranderen voortdurend. Het feit dat virtual en augmented reality een steeds belangrijker onderdeel van ons leven beginnen te worden, kan een rol spelen in hoe we elkaar zullen ervaren. Voor de mens is het bijna vanzelfsprekend dat zijn omgeving opnieuw kan worden ingericht. Wat als er een manier is om deze metamorfosen op onszelf toe te passen?

Onze digitale avatar is een identieke tweeling, een virtuele duplicatie die in de cloud rondzwemt. Een cloudganger. Zou hij precies op ons lijken? Of is hij eerder een niet esthetische, vormeloze en kleurloze gegevensopslag. Wat als je je eigen digitale tegenhanger kan ontwerpen - in wezen jezelf opnieuw ontwerpen - als een creatieve mogelijkheid om je bestaan te vereeuwigen? Uit welke esthetische elementen bestaat dit cloud-DNA en hoe schilderen wij met pixels dit hedendaags digitaal zelfportret? Met de huidige technologieën als AR, VR, creative coding en 3D scans kunnen we onze cyber avatar naar een hoger niveau tillen.

We kunnen deze nieuwe technieken op onze virtuele tweeling toepassen. Laten we ons Zoom spiegelbeeld vallen en begin je tabula rasa? Gebruik jezelf als een onbewerkte blok klei, door je toetsenbord en cursor te gebruiken zoals een beeldhouwer zijn handen en gereedschap gebruikt om een sculptuur te vormen. Wat voor effect heeft dit op de perceptie van onze digitale identiteit? Dit onderzoeksproject neemt dit uitgangspunt en verkent de mogelijkheden om het beeld van de digitale avatar in vraag te stellen en te herontwerpen, verschillend van het traditionele zelfportret.

ONDERZOEKER(S)