Te voet van België naar Japan | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Te voet van België naar Japan

Te voet van België naar Japan

‘Te voet van Belgie naar Japan’ is een praktijkgericht artistiek onderzoeksproject (2022-2023). Het vertrekt vanuit het romantische idee dat het mogelijk zou moeten zijn om te voet van België naar Japan te gaan.

Dit idee komt voort uit Marie-Sophie Beinkes wens om een artistieke praktijk te bedenken die plaatsvindt buiten de huidige organisatie van de kunstwereld, met zijn galerieshows, kunstcentra, residenties enz. Het valt samen met de wens om te vertragen en haar artistieke praktijk dichter bij haar persoonlijke behoeften en overtuigingen te brengen, wetende dat die hierdoor zullen veranderen.

Doorheen dit project zullen thema's als 'kans en controle', 'mislukking en succes', 'eenzaamheid en gezelschap', 'thuis en dakloosheid', 'migratie en immigratie', 'stilstand en voortgang’ fundamentele aanwijzingen en sleutels zijn voor de het creëren en begrijpen van nieuw werk.

Momenteel is Beinkes grootste zorg hoe deze romantische wens om te zetten in een haalbare artistieke praktijk door vormen en ritmes te creëren en door samenwerkingen aan te gaan met andere kunstenaars, kunstcentra en academies tussen België en Japan.

Het resultaat zal bestaan uit post- en andere edities, foto's, films, tentoonstellingen en publicaties.

ONDERZOEKER(S)