Vacatures en stages | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Vacatures en stages

Vacatures en stages

Ben je op zoek naar je eerste job als afgestudeerde? Heb je informatie nodig om als zelfstandige aan de slag te gaan? Of wil je proeven van het werkleven tijdens een onvergetelijke stage? Hieronder geven we een overzicht van een aantal recente interessante vacatures. Dit wordt regelmatig geüpdatet, dus hou zeker de pagina in de gaten!

VACATURES

OPEN CALL voor kunstenaars

Met veel enthousiasme kondigen we aan dat Kunst in Huis een nieuwe Open Call voor kunstenaars organiseert.

Als kunstenaar samenwerken met Kunst in Huis bezorgt je zichtbaarheid onder een breed publiek dat staat te popelen om de mogelijkheden van kunst bij hen thuis te ontdekken. Zo kan je carrière een boost krijgen en verdien je er nog wat aan ook.

HIER kan je alle nodige informatie vinden om je in te schrijven en kom je meer te weten over de selectieprocedure van de Open Call.

Veel succes!

 

Kostuumontwerp alumni

In september en oktober 2025 organiseert vzw De Schaduw - in samenwerking Cultuurcentrum De Spil (Roeselare), Stap Roeselare en vzw Watermusic  - het sociaal-artistiek theaterproject De Intrede. Regie is in handen van Tom Ternest (Het Eenzame Westen, Het nieuwstedelijk, Studio Orka, Compagnie Cecilia …), het productionele luik wordt gedragen door vzw De Schaduw.

Het stuk gaat over de Verlosser die naar België komt - wie of wat de geruchtenmolen in gang heeft gezet, is nagenoeg onbekend - en de collectieve hysterie die hierop volgt. We zien een naar zingeving zoekende massa, predikers die deze geestdrift dankbaar aanwakkeren, journalisten die hun berichtgeving overgieten met een saus van naar leeshonger wekkende sensatie, gezagsdragers die garen spinnen bij de ganse heisa en de jeugd, ontheemd en ontvreemd, die wanhopig zoekt naar antwoorden. Als het beloofde wonder uitblijft, blijft het stil. Muisstil.

De mosterd voor dit project haalden we bij de film El Bano del Papa (César Charlone en Enrique Fernández), het boek De Intrede van Christus in Brussel (Dimitri Verhulst) en het gelijknamige werk  van James Ensor. De voorstelling wordt een kruisbestuiving tussen theater, choreografie en nieuwe media.

Alle partners geloven in de kracht van jonge mensen. Daarom zijn we op zoek naar creatief talent dat stage bij ons wil lopen. We zoek onder meer iemand die de krijtlijnen van de volledig kostumering wil helpen uittekenen. Wat we bieden? Een blanco tekenblad dat de desbetreffende persoon onder begeleiding van Tom Ternest mag inkleuren. Heel veel vrijheid dus in combinatie met de nodige professionele ondersteuning. Uiteraard zijn we ook bereid om de gepresteerde uren te vergoeden. We onderschrijven hierbij steeds de principes van Juist is Juist.

Voor meer info, contacteer je best Lieselotte Vercaigne via info@deschaduw.net.


Niet gevonden wat je zocht? Neem een kijkje op Publiq.be en Cultuurjobs.be voor nog meer mogelijkheden!