Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating master Directie
Muziek

STAP 2. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Wil je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef Muziek? Volg dan deze procedure:

1. Registreer je online

De registraties voor de toelatingsproeven voor academiejaar '20-'21 zijn afgerond. Registratie voor de toelatingsproeven voor academiejaar '21-'22 is nog niet mogelijk. Blijf je graag op de hoogte van de volgende sessies? Schrijf je dan in op de infomail Muziek

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef
 

4. De dag van de toelatingsproef
ONLINE DEELNAME
optie Muziek Klassiek (Instrument of Zang), verplicht voor Compositie, postgraduaat Suzuki en de oriënterende proeven: Algemene muziekleer en gehoorvorming, Praktische harmonie en improvisatie en Klavierpraktijk
Uitzonderlijk gaan alle toelatingsproeven van Sessie 1 in april en mei online door. Je doet toelatingsproef op basis van een video-opname met het gevraagde programma en voor Muziek Klassiek ook een motivatievideo in het Nederlands of Engels. Deze moet je digitaal bezorgen aan het studentensecretariaat vóór de datum van de toelatingsproef. Deze zullen beoordeeld worden door de jury van de toelatingsproef. Exacte instructies krijg je via mail na inschrijving. Ben je al ingeschreven? Dan ontvang je de extra instructies van de studentenadministratie. Indien een buitenlandse kandidaat-student Muziek Klassiek van buiten de EU niet aanwezig kan zijn tijdens de tweede sessie op de dag van de toelatingsproef, kan toegelaten worden om zich digitaal kandidaat te stellen. Voor de toelatingsproef Jazz kunnen alle buitenlandse studenten (ook binnen EU) deelnemen via video-opname. 

CONTACT LUWE DEELNAME: optie voor Muziek Klassiek (Instrument of Zang), verplicht voor Directie
Kandidaten mogen voor de toelatingsproef instrument of zang kiezen of ze via opnames of live toelatingsproef doen. Na registratie wordt deze keuze opgevraagd. Kandidaten voor Directie doen de toelatingsproef uitsluitend contact luw. 

COMBINATIE ONLINE EN CONTACT LUWE DEELNAME: Jazz
Je doet toelatingsproef op basis van een video-opname (deadline 20 augustus) met het gevraagde programma en een contact luwe proef. De proef tijdens sessie 2 van Jazz gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.
Zonder registratie en bewijs van betaling word je doorverwezen naar een volgende sessie toelatingsproeven. 

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef