Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Koperblazers
Muziek

STAP 2. Artistieke toelatingsproef

Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden moet je als tweede stap slagen voor de artistieke toelatingsproef.

 

2.1 DATA

Blijf op de hoogte van de start van de registratie voor de artistieke toelatingsproef


De inschrijvingen voor academiejaar 2023-2024 werden afgesloten.

Inschrijven voor de artistieke toelatingsproef voor het academiejaar 2024-2025 gaat nog niet. Blijf je graag op de hoogte van de start van de registratie? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief 'Artistieke toelatingsproef en infomomenten Muziek-klassiek'.

 

2.2 ADMINISTRATIEVE KOST

Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

Pas wanneer we je betaling hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een link naar een invulformulier waarin je jouw video links kan delen. Omwille van de zomersluiting ontvangen kandidaten voor sessie 2 die hun registratie en betaling in orde brengen vóór 5 juli hun online formulier uiterlijk 10 juli, de anderen uiterlijk 20 augustus.

2.3 VOORBEREIDING TOELATINGSPROEF

Aan alle studenten uit de Economische Europese Gemeenschap (EEC) vragen we live deelname aan de toelatingsproef. Buitenlandse kandidaat-studenten die niet in Europa wonen kunnen de (oriënterende) artistieke toelatingsproeven voor instrument-zang en compositie uitzonderlijk via een video-opname doen.

Alle kandidaten moeten een online motivatievideo maken. Kandidaten die online deelnemen, maken tevens een opname van hun praktische proef. Kandidaten voor Compositie maken naast een motivatievideo ook een portfolio (één pdf-document).
 

2.4 TOELATINGSPROEF

Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden verwacht beschikbaar te zijn op de dag(en) van de toelatingsproef en zich aan te melden op het aangekondigde uur.

Voor online toelatingsproeven zal de jury gebruik maken van de motivativideo en het portfolio. Op de dag van de toelatingsproef vindt een online motivatiegesprek plaats met de kandidaat en de jury.

2.5 RESULTAAT

De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

Een kandidaat-student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef