Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating postgraduaat Zang
Muziek

STAP 2. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden dien je als tweede stap te slagen voor de artistieke toelatingsproef.

Data artistieke toelatingsproeven Zang

Sessies Toelatingsproeven Datum Uur
Sessie 1 Zang 30 april 2019 14:00
  Algemene muziekleer en gehoorvorming 24 april 2019 13:00
Sessie 2 Zang 27 augustus 2019 10:00
  Algemene muziekleer en gehoorvorming 19 augustus 2019 09:30

Wil je deelnemen aan de artistieke toelatingsproef Muziek? Volg dan deze procedure:

1. Registreer je online

Momenteel is het nog niet mogelijk om je te registreren voor de toelatingsproeven voor academiejaar 2020-2021. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief (optie Artistieke toelatingsproeven en infomomenten Muziek) en dan ontvang je van ons een seintje wanneer de registratie van start gaat.

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef
 

4. De dag van de toelatingsproef
Alle toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.
Zonder registratie en bewijs van betaling word je doorverwezen naar een volgende sessie toelatingsproeven.

Indien een buitenlandse kandidaat-student van buiten de EU niet aanwezig kan zijn op de dag van de toelatingsproef, kan toegelaten worden om zich kandidaat te stellen op basis van een video-opname met het gevraagde programma en een motivatievideo in het Nederlands of Engels. Deze moet je digitaal bezorgen aan het studentensecretariaat vóór de datum van de toelatingsproef. Deze zullen beoordeeld worden door de jury van de toelatingsproef.

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef