EU - boekvoorstelling en performance | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • EU - boekvoorstelling en performance

EU - boekvoorstelling en performance

Performance van EU
door Maya Mertens, Ewout Lehoucq en Julien Neirynck
zondag 16 oktober, 20:00
in Het Bos

EU is een performance gebaseerd op de experimentele novelle EU van Vincent Van Meenen waarin we de avonturen volgen van een hondje, een baas en een dogsitter. Macht en wederzijdse afhankelijkheid zijn de kernthema's. Ook vormt EU op zijn eigen idiosyncratische wijze een antwoord op de Ilias van Homeros.

De performance EU wordt gepresenteerd op de lancering van het boek EU in Het Bos, tijdens de Antwerp Academy Art Book Fair op 16 oktober 2021.

EU wordt uitgegeven door Track Report (Koninklijke Academie van Schone Kunsten Antwerpen).
Het is de eerste Nederlandstalige roman die uitgegeven wordt als NFT. 
Elk van de 500 unieke fysieke exemplaren is gelinkt aan een door de auteur persoonlijk gemunte NFT op de blockchain. Elk exemplaar is hierdoor resoluut uniek, en er is geen herdruk mogelijk.  

Wie een fysiek exemplaar te pakken krijgt, kan de bijbehorende NFT aanvragen door te mailen naar vincent.vanmeenen@ap.be 
 
Deze publicatie maakt deel uit van het doctoraatsonderzoek '100 jaar surrealisme, met surrealistische creatiemethodes in dialoog' (ARIA, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Antwerpen)

Verkoopprijs: 12 euro. Te koop op de Antwerp Academy Art Book Fair, na de performance in Het Bos en via de Koninklijke Academie van Schone Kunsten Antwerpen.