Iedereen Componist | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Index
  • Iedereen Componist

Iedereen Componist

Iedereen Componist is een ludieke, interactieve wedstrijd die kinderen tussen vier en twaalf jaar oproept om een eigen muziekcompositie uit te voeren. Solo, met vrienden, in de klas of met familie.

Sinds 2016 sturen honderden enthousiaste kinderen ons jaarlijks hun zelf gemaakte composities voor de muzikale wedstrijd 'Iedereen Componist'. Een jury selecteert de meest originele muziekstukjes. Tijdens workshops gaan de studenten Compositie en Specifieke lerarenopleiding Muziek met de kinderen aan de slag om deze composities te verwerken tot een echt huiskamerconcert voor ouders, grootouders, broers en zussen, buren, klasgenoten, ...

Wim Henderickx, compositiedocent, en Lies Colman, coördinator lerarenopleiding Muziek, stelden Iedereen Componist voor op de eerste internationale conferentie over muziek voor en door kinderen in het Portugese Aveiro in oktober 2017.

Iedereen Componist werd in 2016 voor het eerst gelanceerd door deSingel, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Jeugd & Muziek.

www.iedereencomponist.be

DOE MEE

Bedenk je eigen muziekstukje

Laat je fantasie de vrije loop en verzin een fonkelnieuw muziekstuk of liedje. Je mag echt alles gebruiken wat je in je huis tegenkomt. Potten, pannen, lepels, fietsbellen, .. zolang jij er maar mooie geluiden mee kan maken. Ook echte instrumenten zijn natuurlijk welkom.

Iedereen speelt mee!

Heb je een leuk muziekstukje bedacht? En kreeg het een titel? Weet je precies waarover het gaat? Verzamel dan nu muzikantjes, broers, zussen, mama’s, papa’s, vriendjes,… Iedereen speelt samen het liedje dat jij verzonnen hebt. Superleuk!

Maak er nu een filmpje van

Hebben jullie enkele keren gerepeteerd en zit de sfeer erin? Oke, dan zijn jullie helemaal klaar voor een filmopname! Speel het stuk nog een keer allemaal samen, terwijl de camera loopt. Het filmpje mag slechts 2 minuutjes duren. Als dat goed gelukt is mag je het filmpje opsturen via het formulier op deze site. We geven je een seintje als we alles goed ontvangen hebben. Upload je video.

Speel samen met straffe muzikanten

Een jury kiest de meest originele inzendingen. Studenten van het Conservatorium gaan dan samen met jou aan de slag om jouw compositie te verwerken tot een echt muziekwerk.

DOE-DAG

In december organiseren we een grote DOE-DAG waarop iedereen welkom is om samen te musiceren. De winnaars worden daar bovenop  uitgenodigd op verschillende individuele workshops in deSingel. Meer informatie vind je in onze kalender.

Jouw muziek op het grote podium

In de lente sta je samen met verschillende muzikanten op het grote podium in deSingel voor het slotconcert van Iedereen Componist! Wauw! Je mag zelfs je eigen publiek meebrengen!

Bekijk hier een stadsreportage