Eric Thielemans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Eric Thielemans

Eric Thielemans

Eric Thielemans is een Belgische jazzdrummer. Hij studeerde aan de Jazz Studio in Antwerpen. Hij speelde bij Mâäk, Tape Cuts Tape (met Rudy Trouvé en Lynn Cassiers) en het Ben Sluijs Quartet. Tegenwoordig speelt hij vooral met Jozef Dumoulin, zijn eigen ensemble EARR (Ensemble Artists Repertoire Research) en als soloartiest. EARR heeft geen vaste bezetting, maar Thielemans wordt vaak bijgestaan ​​door zanger Claron McFadden, Peter Jacquemyn (bas), Jozef Dumoulin (toetsen), Jean-Yves Evrard (gitaar) en Hilary Jeffery (trombone).

Sinds 2016 organiseert Thielemans KLANKBAD, een salon en live radio-podcast over de hedendaagse perceptie van geluid en geluidscultuur in al zijn mogelijkheden en facetten.

Eric Thielemans werkte samen met Nico Dockx aan het onderzoeksproject Vingertop of Hand en de gelijknamige interdisciplinaire masterclass voor studenten van de academie en het conservatorium. Tijdens de masterclass werkten ze samen met Walter Weyns en Gert Verschraaegen (UA Sociology). Het thema was: wat betekenen ambacht en vaardigheden voor ons vandaag? Het onderzoeksproject The Color in Shadow, een onderzoek naar de subtiele kwaliteiten van resonanties in de ruimtes tussen dingen is een direct gevolg van deze masterclass en onderzoekt de vertaling en methoden van samenwerking binnen een interdisciplinaire context.

Website: www.ericthielemans.com