Marie-Sophie Beinke | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Marie-Sophie Beinke

Marie-Sophie Beinke

Marie-Sophie Beinke (1990, München, Duitsland) is beeldend kunstenaar, auteur en uitgever van M-S B Verlag. Ze woont en werkt in Antwerpen, België. Beinke is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, waar ze mode en schilderkunst studeerde. Momenteel maakt zij deel uit van de onderzoeksgroep ArchiVolt van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. 
In haar artistieke praktijk onderzoekt Beinke het veld van interacties tussen de kunstenaar, de omgeving en het publiek. Daarom onderzoekt ze de strategieën van wandelen, delen, samenwerking en publicatie. Als consequentie beweegt haar werk zich tussen performance, installatie, schilderen en beeldhouwen, maar de kunstenaar richt zich ook op kunstenaarspublicaties (boek, ephemera, multiple, mail en post art) als instrument om haar praktijk te onthullen en te archiveren.

Beinke ontving onder andere de Academy Department Award voor schilderkunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de 2e prijs van de Gaverprijs 2022, de Christine Mathys Award van Dries van Noten, de MoMu Award en de Future Fashion Designer Scholarship van Honest by Bruno Pieters.

mariesophiebeinke.com