Max Greyson | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Max Greyson

Max Greyson

Max Greyson (1988) is een dichter, theaterschrijver en spoken word performer uit Antwerpen.

Sinds 2011 gaat hij heel Europa rond als spoken word performer in internationale, interdisciplinaire muziektheatervoorstellingen van Roots & Routes en Un-Label. Zo performde hij intussen onder meer op Fabbrica Europa in Firenze, Sommerblut Festival Keulen en op het Sziget Festival in Boedapest.

In 2015 werd hij vice-kampioen Poetry Slam van Nederland, waar hij complimenten naar zijn hoofd kreeg als: de lyricus, de muzikale dichter en de vernieuwer van zinnen. In 2017 kwam zijn debuutbundel ‘Waanzin went niet’ uit bij De Arbeiderspers. Een jaar later sleepte deze bundel een nominatie voor de Jo Peters Poëzieprijs in de wacht. Het gedicht 'Onscherp' werd in 2018 bekroond met de Melopee Poëzieprijs.

Max Greyson vormt samen met Carmien Michels de artistieke en zakelijke leiding van ARType vzw, waaronder het theatercollectief Voyeurs resideert. Hun nieuwe muziektheaterproductie ‘Voyeurs in BXL’ gaat in première in 2019.

Vanaf 2019 is hij als onderzoeker verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Zijn project ArtInAD is een artistiek onderzoek naar integratie van audiodescriptie in muziektheater.

Beeld: Melanie Mrakovcic