Stefaan Van Brabandt | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Stefaan Van Brabandt

Stefaan Van Brabandt

Stefaan Van Brabandt is filosoof, schrijver, theater- en tv-maker. Na zijn muziek- en drama-opleiding (Kleinkunst) aan Studio Herman Teirlinck behaalde hij een Master in de Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen.
 
Hij was jarenlang als toneelschrijver en acteur verbonden aan het theatergezelschap De Koe (onder de artistieke leiding van Peter Van den Eede). In 2015 schreef en regiseerde hij de theatermonoloog SOCRATES (gespeeld door Bruno Vanden Broecke), een eerste in een reeks filosofen-monologen. In seizoen 2017-18 volgde de tweede monoloog: MARX.

Van Brabandt acteerde in diverse films en tv-series. Samen met Wim Helsen en Theo Maassen werkte hij in 2011 als co-scenarist en acteur mee aan de experimentele fictie-reeks Geen Probleem voor de Nederlandse VPRO. In 2014 maakte hij voor Canvas de filosofie-reeks Het voordeel van de twijfel en schreef tevens het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks.​ Als singer-songwriter bracht hij onder de titel Het is niets een cd uit met eigen Nederlandstalige liedjes.

Naast zijn werk voor theater en tv, is hij gastdocent aan hogescholen in Antwerpen, Tilburg en Gent.

Website: www.stefaanvanbrabandt.com