Pamphilus pamfilet pamflet | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Pamphilus pamfilet pamflet

Pamphilus pamfilet pamflet

Het artistiek onderzoeksproject ‘Pamphilus, pamfilet, pamflet’ pleit voor de creatie en verspreiding van een nieuw soort pamflet, het artistieke pamflet. Artistieke pamfletten worden gecreëerd om meervoudige standpunten te delen. 

‘Pamphilus, Pamfilet, Pamflet’ is een onderzoek naar de betekenis van het artistieke pamflet als vorm. Het is een onderzoek naar de mogelijkheden van het pamflet in het heden en in de toekomst. Het is een onderzoek naar manieren om het gebruik van de eigen stem door middel van artistieke pamflet aan te moedigen en te bevorderen. 

Eerst wordt het historische of politieke pamflet bestudeerd en geanalyseerd hoe dit zich tot de taal van het artistieke pamflet verhoudt. Vervolgens zal het artistieke pamflet onderzocht worden met studenten, jongeren, kinderen en groepen van mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om gehoord te worden. Een groot deel van dit onderzoek zal bestaan uit het werken met studenten van Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Luca Leuven en Rietveld Academie in Amsterdam. In totaal gaat het over vier spelblokken, een masterclass en een workshop. Aan elk van deze leermomenten worden publieke toonmomenten gekoppeld die allemaal plaatsvinden in de publieke ruimte.

Daarnaast werkt dit project samen met theaters. Zij faciliteren workshops en samenwerkingen met organisaties uit het middenveld. Ook hier worden er toonmomenten en acties georganiseerd in de openbare ruimte, en wordt er gewerkt naar een beeldende uitgave van hun werk. 
 

ONDERZOEKER(S)