Projecten - Acteren | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Acteren
  • Index
  • Projecten

Projecten

Guestfest

Sinds 2016 organiseert de afstudeerrichting Acteren het lesfestival of 'LesFest'. Ondertussen is het uitgegroeid tot een feestelijke opening van het academiejaar voor alle dramastudenten. Gedurende 2 weken wordt er samengewerkt in klas- en afstudeerrichtingoverschrijdende groepjes met elke week een andere kunstenaar. Die kunstenaars zijn actief in aangrenzende disciplines zoals dans, performance, muziek, filosofie, spoken word. Het lesfestival is niet resultaatgericht. De werkprocessen eindigen met een intern deelmoment waarop niet wordt geoordeeld of gequoteerd. De waarde ligt geheel in de ontmoeting, in de verruiming, de uitwisseling, de authenticiteit. 
Een vast onderdeel van het festival zijn De Dinsdagen. Beide dinsdagavonden in het festival wordt er met de hele dramaopleiding samen gegeten, waarna een interview met een hedendaagse kunstenaar of debat over een actueel thema plaatsvindt. 
Het LesFest geeft een boost aan het begin van het academiejaar; referentiekaders worden dooreen geschud, kruisbestuivingen tussen klassen en afstudeerrichtingen worden aangemoedigd.

Toonmomenten

Vanaf het tweede jaar zijn de toonmomenten openbaar en speel je voor publiek. In de kalender vind je de praktische informatie.

Afstudeerfestival Drama

Aan het einde van het academiejaar, na hun stages en projecten, spelen de masterstudenten Drama hun afstudeervoorstelling in een professioneel theater. Met het ene been nog in de school en het andere erbuiten, delen ze hun jonge kunstenaarschap met de wereld en dragen ze hun eerste steentje bij aan de podiumkunst van de toekomst.