Guillaume Bijl. Multiples & Editions | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Publicatie
  • Guillaume-bijl-multiples-editions

Guillaume Bijl. Multiples & Editions

Guillaume Bijl. Multiples & Editions
Johan Pas en David Vermeiren (eds.)

De Antwerpse kunstenaar Guillaume Bijl breekt in de jaren tachtig internationaal door met zijn 'transformatie-installaties'. Galerieën en musea transformeert hij tot banale en herkenbare commerciële of entertainmentsomgevingen zoals een tapijtenzaak, een supermarkt of een TV-Quizdecor. Daarnaast presenteert hij uitsneden uit de werkelijkheid als 'situatie-installaties' en 'compositions trouvées'.

Minder bekend maar wijd verspreid zijn de multipels (kunstwerken in een oplage) die Bijl realiseert. Deze banaal ogende, door de kunstenaar geselecteerde voorwerpen krijgen een volledig andere betekenis wanneer ze als editie in een kunstcontext gepresenteerd worden. Daarnaast ontwierp Bijl ook diverse posters en kunstenaarsboeken in de context van zijn projecten en tentoonstellingen.

Deze publicatie is het resultaat van een onderzoeksproject aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en brengt voor het eerst alle multipels, posters en boeken van Guillaume Bijl samen.

-- 29.01-14.02.2021: Tentoonstelling 'Guillaume Bijl. Multiples & Editions'

-- 09.92.2021: Online boekpresentatie en panelgesprek

Dit boek is te koop in de bibliotheek van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (vanaf februari 2021), of via art&research@ap.be

Een gelimiteerde oplage met de multiple 'Composition Trouvée', 2021 (25 exemplaren) is verkrijgbaar via Stockmans Art Books: https://www.stockmansartbooks.be/nl

 

Onderzoeker(s)