Research Week oktober 2020 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Index
  • Research Week oktober 2020

Research Week oktober 2020

Aan de Academie worden jaarlijks twee Research Weeks georganiseerd. Tijdens deze weken staat het onderzoeken door studenten centraal. Er wordt een expliciete verbinding gemaakt tussen onderzoek en onderwijs, wat studenten de kans geeft om kennis te maken met de onderzoeksbasis binnen de Academie. Zij kunnen tijdens de Research Weeks een keuze maken uit diverse masterclasses.

Deze masterclasses - georganiseerd, voorbereid en begeleid door onderzoekers van de Academie en/of door extern aangetrokken onderzoekers - zijn experimenteel en reflectief van aard en vertrekken vanuit een thematische, maar niet disciplinegebonden vraagstelling. Ze vormen een toegevoegde waarde voor het vaste curriculum en zijn daar complementair aan. Ze zijn niet-ateliergebonden maar vertrekken vanuit het lopende onderzoek, met een brede scope aan inhoudelijke en/of thematische invalshoeken zodat er voor elke student een relevante onderzoekservaring kan plaatsvinden.

De eerste Research Week van het academiejaar 2020-2021 wordt gehouden in de week voor de herfstvakantie (van 26 tot 30 oktober 2020) en valt samen met de Articulate Research Days.
Masterstudenten kunnen tijdens deze Research Week kiezen uit de volgende masterclasses:

>> Inschrijven kan vanaf 29 september 2020 (12:00) via Digitap (beperkt aantal plaatsen per masterclass, we hanteren het principe van ‘first come, first served’)