T*ActiLE: Technology and Action-led Experience in music performance | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • T*ActiLE: Technology and Action-led Experience in music performance

T*ActiLE: Technology and Action-led Experience in music performance

De samensmelting van virtuele, augmented en interactieve technologie heeft een revolutie in ons leven teweeggebracht – inlcusief in de podiumkunsten – en heeft bijgedragen aan sociale transformatie en nieuwe manieren van denken over en situering van artistieke praktijken. Geavanceerde digitale technologieën bieden artiesten apparaten om instrumentale gebaren vast te leggen en uit deze tactiele input, sonische en visuele output te genereren.

Wat is de rol van gebaren-interactie om de hedendaagse muzikale expressiviteit te verbeteren? Hoe kan een vocabulaire van gesonificeerde en visuele gebaren - gecategoriseerd met behulp van digitale technologie - de totstandkoming van hedendaagse muziek en de participatieve betrokkenheid van het publiek vergemakkelijken, en dan vooral vanop afstand?

Door kunst, wetenschap en technologie te combineren, wil het multidisciplinaire project ‘T*ActiLE: Technology and Action-led Experience’ gebaren-interactie en technologische toepassingen onderzoeken als een performatief instrument om expressiviteit en creativiteit in hedendaagse muziekuitvoeringen te ontwikkelen.

Baanbrekende performatieve paradigma's over de rol van gebaren-interactie zullen het resultaat zijn van dit multidisciplinaire onderzoek dat zal bijdragen aan het openen van nieuwe horizonten in de music performance research van morgen.

#Avatar Piano Project

https://youtu.be/SoaKJUPq36Q

https://giusycaruso.wordpress.com/tactile-project/

ONDERZOEKER(S)