Met open lege handen | AP School Of Arts Skip to main content

Met open lege handen

In Met open lege handen plaatst auteur Assia Bert theaterlegende Dora van der Groen naast haar leermeesters, goeroe Bhagwan Sree Rajneesh en schrijver Herman Teirlinck, een dialoog die vertrekt vanuit Dora’s uitspraken. Daarnaast plaatste ze het Dramatisch Peripatetikon van Teirlinck, de toespraken van Bhagwan, aantekeningen van Dora en vele gesprekken van de regisseuse, pedagoge en actrice. Assia Bert sprak met oud-studenten en met Brick de Bois, de zoon van de actrice. Clara van den Broeck, Sara De Roo, Lucas Vandervost, Sam Bogaerts, Frank Focketyn, Robby Cleiren, Dimitri Leue, Oscar Van Rompuy en Thomas Janssens vertelden over de echo’s van Dora’s visie en hoe die vandaag nog aanwezig is in de lessen die ze zelf geven aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Naast een archief van Dora van der Groen's visie en leer is Met open lege handen, ook een werkinstrument, een vertrekpunt om te reflecteren over acteren. Het is een ontmoeting.

Met open lege handen werd gemaakt in samenwerking met Track Report, het publicatieplatform van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Eerder publiceerde Assia een heruitgave van het Dramatisch Peripatetikon van Herman Teirlinck en creëerde ze rond dit boek een wandelpad, dat nu een permanente installatie is in het Koninklijk Conservatorium. 

Het boek is te koop via de bibliotheken van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Wie het graag wil bestellen en laten opsturen stuurt best een mail naar art&research@ap.be
Voor studenten van het Conservatorium is er een studentenprijs van €7. 

Assia Bert maakte van de interviews met Brick de Bois, Clara van den Broeck, Sara De Roo, Lucas Vandervost, Sam Bogaerts, Frank Focketyn, Robby Cleiren, Dimitri Leue, Oscar Van Rompuy en Thomas Janssens een reeks portretten.
Download die portretten hier gratis!

De interviews zijn ook te beluisteren via de Conservatorium Soundcloud:

 

 

(c) assia bert

(c) Assia Bert
 

 

Researcher(s)