! CANCELED ! Vincent Van Meenen’s Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2 | AP School Of Arts Skip to main content
  • Home
  • Event
  • ! CANCELED ! Vincent Van Meenen’s Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2

! CANCELED ! Vincent Van Meenen’s Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2

! CANCELED !
Tot onze grote spijt moeten we besluiten dat met de stijgende besmettingsgraad en de verstrengde covid-19-maatregelen het vervolg van ARTICULATE (part 1) aan de Academie en ARTICULATE (part 2) aan het Conservatorium niet kunnen doorgaan.

------------------------

Lecture-performance

door Vincent Van Meenen en Bob Vanden Broeck

Voor het tweede ‘Surrealistische spuitwatersalon’ gaat Vincent Van Meenen aan de slag met dichter Bob Vanden Broeck. Het afgelopen half jaar waren zij exclusieve getuigen van elkaars creatieproces, waarbij ze gedichten schreven aan de hand van enkele surrealistische creatiemethodes enerzijds, en een door de jongeren van de BOSLABS-samengestelde toolkit anderzijds. Met behulp van telefoongesprekken, dagelijkse brieven, videocalls en wandelingen hielden zij elkaar op de hoogte, becommentarieerden en wijzigden elkaars werk. Hierbij werden opnames gemaakt van telefoongesprekken, kladnotities en gedichten-exegeses. Tijdens het salon zullen ze live elkaars gedichten verbeteren, wijzigen en toelichten.

De ‘Surrealistische spuitwatersalons’ van Vincent Van Meenen zijn halfjaarlijkse open researchmomenten in het kader van het doctoraatstraject ‘100 jaar surrealisme – met surrealistische creatiemethodes in dialoog’. Tijdens de ‘spuitwatersalons’ worden specifieke thema's en methoden van de surrealistische beweging en haar internationale erfenis behandeld door studenten, experts en kunstenaars. De ‘spuitwatersalons’ vinden plaats op steeds wisselende locaties met telkens wisselende gasten.

 

>> Deze lecture-performance maakt deel uit van het programma van
ARTICULATE | BAUHAUS 1 0 1.