Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen

De bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bewaart meer dan 600.000 volumes en is de grootste muziekbibliotheek van Vlaanderen. Het oudste werk is een Gregoriaans manuscript uit het einde van de 13de eeuw, de meest recente werken werden bij wijze van spreken gisteren gecomponeerd.

De bibliotheek is in eerste instantie een hogeschoolbibliotheek, maar dankzij zijn bijzonder rijke historische muziekcollectie werd ze de eerste erkende erfgoedbibliotheek in Vlaanderen. Daarnaast fungeert de bibliotheek ook als openbare muziekbibliotheek: ook externen kunnen de collectie consulteren en werken ontlenen (externe bezoekers betalen een jaarlijks lidgeld van 10 EUR en kunnen gratis ontlenen).

Naast de omvangrijke muziekverzameling biedt de bibliotheek ook een fraaie collectie theater- en danswerken aan.

Website: www.libraryconservatoryantwerp.be

Uitleendienst

De uitleendienst is tijdelijk verhuisd wegens werken: Karel Oomsstraat 47A, 2018 Antwerpen (naast de Albert Heijn), op zowat 350 meter wandelen van de campus.

Bel, en alle deuren gaan voor u open. De bel bevindt zich achter de eerste glazen deur. Indien u toch geen gehoor krijgt, kan u bellen naar de balie van de bibliotheek op het nummer 03 244 18 19. U vindt de bibliotheek op de tweede verdieping via de trap.

Open op weekdagen van 10:00 tot 12:30 en van 13:00 en 16:00

Partituren en boeken over muziek, dans, theater en literatuur.
Toegang tot catalogi en databases.

Leeszaal Kunstcampus

(volg zone Beel laag)

De Leeszaal Kunstcampus is een samenwerkingsverband tussen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel en het Vlaams Architectuurinstituut. Basis voor de collectie is de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium. Deze collectie wordt aangevuld met publicaties over architectuur.

Van 16/8/18 t.e.m. 31/8/18 is de leeszaal open van 10u tot 16u en zijn er geen weekend- en avonddiensten; vanaf 3/9/2018 herneemt de gewone regeling met avonduren en weekenddiensten. 

Openingsuren
ma en di: 10.00-16.00
woe-vrij: 10.00-20.00
za: 14.00-20.00
zo: 14.00-18.00

Leeszaal preciosa

Vierde verdieping (volg zone Toren) 
Enkel open op afspraak.

Raadplegen van preciosa.

Magazijn

Het boekenmagazijn verhuist naar een depot in Schelle, maar we doen er alles aan om magazijnaanvragen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Gelieve werken uit het magazijn wel tijdig aan te vragen, zodat we u zo vlug mogelijk kunnen helpen. Magazijnaanvragen zijn mogelijk vanaf 3 september. U wordt verwittigd wanneer de werken in de leeszaal voor u klaar liggen.

Werken uit het magazijn kunnen worden aangevraagd vanuit de catalogus (klik op ‘documentaanvraag’) of stuur een mail naar bibliotheek.kca@ap.be.

Bibliotheekwegwijzer en -reglement

Raadpleeg hier de bibliotheekhandleiding.

CONTACT

bibliotheek.kca@ap.be

Bibliothecaris
Jan Dewilde
+ 32 3 244 18 20

Uitleendienst + 32 3 244 18 19
Leeszaal + 32 3 800 01 70

Bibliotheekmedewerkers
Carla Belis
Kim De Brabander
Nicole Verbruggen
Annemie Verheyen
Myriam Voet
Katrijn Vervloet

Erfgoedmedewerkers
Lien Alaerts
Hannah Aelvoet
Kim De Brabander

Projectmedewerkers
Eline Jans

Volg de bibliotheek op Facebook

Website: www.libraryconservatoryantwerp.be