Personeelsmobiliteit | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Personeelsmobiliteit

Personeelsmobiliteit

Als school willen we inzetten op levenslang leren, niet alleen van de studenten, maar ook van onze docenten. Innovatie en wereldkennis zijn immers uiterst belangrijke pijlers die we dagelijks in de onderwijspraktijk willen introduceren. Om dit te doen, is het van belang dat onze onderwijzers, maar ook onze medewerkers, op de hoogte zijn van interessante en nieuwe globale ontwikkelingen in kunsteducatie.

We hebben een mooi internationaal netwerk dat regelmatig onder de loep wordt genomen en op basis van compatibiliteit wordt herzien en geüpdatet. Docenten en andere personeelsleden spelen een cruciale rol om via prospectie en onderwijsopdrachten bepaalde hiaten en potentiële mogelijkheden op te merken die dit netwerk kunnen verbeteren.

Mogelijkheden

De Academie wil in de toekomst nog meer inzetten op docentenmobiliteit. De docenten van de opleiding brengen internationale contacten en gastdocenten binnen in hun ateliers en leslokalen, nemen deel aan internationale (onderzoeks)projecten en brengen duurzame samenwerkingen en uitwisselingen tot stand.

Niet alleen onderwijzers, maar ook andere medewerkers zijn belangrijke spelers op vlak van internationalisatie. Een bezoek of bijscholing aan onze partnerinstellingen kan inzicht geven in nieuwe manieren van werken die dan in de Academie kunnen geïntroduceerd worden. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste ideeën en kunnen we er (pro)actief mee aan de slag.

Praktische informatie

UItgaand personeel

Op deze link vind je alle recente informatie om een personeelsmobiliteit aan te vragen.

Wil je inhoudelijk afstemmen op het niveau van je opleiding/departement/school of arts? Neem dan contact op met Eric Ubben (eric.ubben@ap.be) of Evie Gryson (evie.gryson@ap.be). Voor andere vragen kan je terecht bij het algemeen e-mailadres travel@ap.be.  

Bekijk hier het stappenplan voor elke aanvraag:

>>> FLOW CHART <<<

 

Inkomend personeel

Docenten en andere medewerkers die geïnteresseerd zijn om onze Academie te bezoeken en/of hier een lesopdracht te vervullen, kunnen hier terecht voor hun registratie.