Bachelor Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Bachelor Dans

Bachelor Dans

Als hedendaagse dans-kunstenaar ben je in staat om te herdefiniëren. Je bent scheppend, uitvoerend, ondernemend en autodidact. Je wilt artistiek innoveren. Je wilt de bijhorende praktijken en vaardigheden als danser, choreograaf of onderzoeker in dans in uitwisseling met andere studenten en met docenten leren, verdiepen en vernieuwen. In het dansprogramma van het Koninklijk Conservatorium kun je jouw skills als dans-kunstenaar volgens jouw ervaring en interesse in verschillende programma's verder ontwikkelen.

BACHELOR DANS

De bacheloropleiding Dans omvat drie studiejaren. Tijdens je studie word je geconfronteerd met een diversiteit aan hedendaagse danstechnieken; je komt in contact met choreografen en kunstenaars uit binnen en buitenland; je wordt uitgedaagd om je potentieel te ontwikkelen en een danskunstenaar te worden met een visie en een authentieke persoonlijkheid.

Intensieve danstraining in, improvisatie, compositie en choreografie helpen je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt als danser en maker in het werkveld. Door complementaire training zoals yoga, bewegingsanalyse, anatomie en blessurepreventie leer je je eigen lichaam beter begrijpen en gebruiken. Door je een theoretisch kader en ruimte voor reflectie aan te bieden, leer je jezelf te verhouden tot de wereld en het werkveld waarin je je na de opleiding zult begeven.

Je wordt begeleidt door docenten met een stevige verankering in het werkveld. Zowel jong talent als gevestigde internationale artiesten worden aangetrokken in het kader van het opleidingsprogramma of voor workshops, lezingen, masterclasses, producties en voorstellingen. Daarnaast staat een team van mentoren klaar om je te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling op en naast het podium.

Tijdens projecten werk je interdisciplinair samen met artiesten uit de muziek-, theater- of beeldende kunstwereld. Ook maak je kennis met dans en diversiteit tijdens inclusieve dansworkshops. Elk academiejaar krijg je een brede waaier aan projecten aangeboden waarmee je je technieken en expressiemogelijkheden verruimt. Er worden samenwerkingen opgezet met de opleidingen drama en muziek, eveneens op de campus maar ook met organisaties en gezelschappen uit het kunstenveld en daarbuiten. De campus en het productieteam bieden infrastructurele en productionele ondersteuning bij de uitwerking en realisatie van projecten.

 

📷 © Boris Bruegel