Educatieve master Muziek | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Educatieve opleidingen
  • Educatieve master Muziek

Educatieve master Muziek

Educatieve Master
Muziek & Podiumkunsten

AFSTUDEERRICHTING MUZIEK: Instrument/Zang, Compositie, Directie en Jazz

In de Educatieve master (EMA) Muziek  word je opgeleid tot Teaching Artist: de opleiding tot kunstenaar en leraar wordt geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

Je vervolgt je mastertraject in Muziek en combineert dit met vakken zoals vakdidactiek, stages, projectwerk en ondersteunende opleidingsonderdelen. De educatieve master wordt afgesloten met een masterproef die bestaat uit 2 luiken: een masterproef in jouw discipline en een kunst-educatief project dat je zelf creëert.

Deze masteropleiding kan je aanvatten na het behalen van je bachelordiploma Muziek. 

Onder Programma kan je het opleidingsprogramma terugvinden. 

Verkort Traject

Je kunt er ook voor kiezen om eerst je masterdiploma Muziek te behalen en daarna het verkorte traject Educatieve master te volgen van 60 studiepunten. Als je je masteropleiding nog niet volledig hebt afgewerkt, kun je je na toestemming van de toelatingscommissie wel al inschrijven voor een aantal vakken van de verkorte opleiding. Contacteer hiervoor tijdig je studietrajectbegeleider.

Onder Programma kan je het verkort traject terugvinden.