Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Muziek
  • Jazz

Jazz

In de afstudeerrichting Jazz/Lichte muziek word je opgeleid tot een excellent musicus die zijn weg vindt in het internationale werkveld. We zetten hiervoor in op praktijkgericht onderwijs op maat, ingebed in het internationale werkveld met de nadruk op het ontwikkelen van je artistieke persoonlijkheid, het verwerven van vakmanschap en het aanwakkeren van je ondernemingszin.

De jazzopleiding onderscheidt zich door een ruim aanbod aan projecten, (inter)nationale podiumkansen en stage mogelijkheden, door de individuele coaching van artistieke persoonlijkheden en door de banden die de opleiding heeft met internationaal gerenommeerde jazzartiesten en –festivals. Via individuele studietrajecten en een flexibele docentenkeuze wordt er gestreefd naar het aanbieden van onderwijs, aangepast aan je individuele profiel.

Dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt, wordt dagelijks bewezen door jonge succesvolle bands als STUFF, Pomrad, BRZZVLL, Dez Mona, SCHTNZL, Steiger, LABtrio, Linus, … die voornamelijk bestaan uit alumni van Conservatorium Antwerpen.