Fotografie | Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Bachelor en Master in de Beeldende Kunsten
  • Fotografie

Fotografie

Fotografie is een snel veranderend medium met een directe maatschappelijke link. Als fotograaf sta je immers middenin de wereld en werk je met de realiteit. De afstudeerrichting Fotografie leidt de beeldenmakers van morgen op door hen vertrouwd te maken met de technische, conceptuele en esthetische aspecten van het medium fotografie.

Een gepassioneerd team van professionele fotografen met internationale carrières, aangevuld met ervaren docenten fototechniek en fotogeschiedenis, daagt je uit om een subjectieve en kritische houding te ontwikkelen ten opzichte van de beeldcultuur en de hedendaagse kunst.

Fotografie is tegelijkertijd een vak en een taal. Een grondig begrip van het fotografische métier en haar geschiedenis, van haar visuele codes, symbolen en metaforen, laat je toe om via beelden een kritische positie in te nemen binnen onze complexe samenleving.

Je werkt intensief rond het maken, presenteren en interpreteren van foto’s. Een persoonlijke, authentieke invulling door de maker staat hierbij steeds centraal. Je docenten stimuleren een open dialoog tussen persoonlijkheden waardoor je zelf je positie kan bepalen en verdedigen.

Door regelmatig lezingen en workshops door internationaal vermaarde fotografen en kunstenaars aan te bieden, onderhoudt de opleiding fotografie een sterke band met het werkveld. Daarnaast werken we nauw samen met fotofestivals als Breda Photo, met galeries en met musea als het FoMu.