de nieuwe spelers | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • de nieuwe spelers

de nieuwe spelers

Tussen 2018 tot 2024 bood het project de nieuwe spelers jongeren met theaterambities een traject op maat. De gratis vooropleiding, gericht op 16- tot 25-jarigen uit diverse achtergronden, gaf hen de kans om te proeven van toneelspelen en zich voor te bereiden op een opleiding in de podiumkunstensector.

Talentontwikkeling en diversiteit

De initiatiefnemers, waaronder Sociaal Fonds Podiumkunsten en Koninklijk Conservatorium Antwerpen, beoogden met de nieuwe spelers de diversiteit op podia en schermen te vergroten. Deelnemers kregen via workshops en begeleiding een brede waaier aan theatervaardigheden mee.

Succesvolle doorstroming

Naast talentontwikkeling streefde het project ernaar om bruggen te bouwen tussen de nieuwe spelers en de professionele theaterwereld. Dat resulteerde in succesvolle doorstromingen naar opleidingen en podiumkunstenorganisaties.

Laatste lichting

In juni 2024 viel het doek over dit unieke project. We zijn alle betrokkenen en partners dankbaar voor hun inzet en enthousiasme. We blijven geloven in de kracht van de nieuwe spelers en hopen dat het concept in de toekomst een nieuwe vorm kan krijgen.