Mode | Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Bachelor en Master in de Beeldende Kunsten
  • Mode

Mode

Mode bestaat bij de gratie van het lichaam. Door te tekenen vind je een manier voor het lichaam om zich bewust te verhouden tot de omringende werkelijkheid. Dat is dan ook de basis van de afstudeerrichting Mode.

Het meest gewaardeerde aspect van deze internationaal hoog aangeschreven opleiding is dat ze je in staat stelt om ongelimiteerd experimenteel na te denken en te werken. Je krijgt de kans om je creatieve grenzen te verleggen vanuit je eigen interesses, kennis en persoonlijkheid.

Je doet dit niet alleen, maar via een intensieve individuele begeleiding door een professioneel team van docenten die hun sporen hebben verdiend in de mode-industrie. De relatie tussen de docenten en de internationale groep van studenten is open, hecht en intens. Het samen werken, denken en ideeën uitwisselen vormt dan ook een centrale component van de opleiding.

De grondige studie van materialen en van traditionele en innovatieve technieken is geen doel op zich. Het is een instrument waar je vrijelijk mee kan experimenteren. De opleiding biedt je veel mogelijkheden, maar legt niets op. Keuzevrijheid, inhoud, vakkennis en kwaliteitsvolle resultaten liggen aan de basis van de evolutie naar jouw eigen signatuur als ontwerper.