Vincent Van Meenens Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2,5 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Vincent Van Meenens Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2,5

Vincent Van Meenens Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2,5

Film-screening en Q&A

Op het 2,5e gewijzigde Surrealistische Spuitwatersalon staat dichter Bob Vanden Broeck centraal.

Als vooronderzoek voor zijn onderzoeksproject 'Failed Poet' maakte hij de film 'The Speech of Patrice Lumuhka'. In 'The Speech of Patrice Lumuhka' verkent Bob Vanden Broeck "de videorecensie". Met een smartphone in de hand bezoekt hij de tentoonstelling 'Monoculture' (M HKA). Doorheen de bespreking gaat hij met een gids, een kunstenaar, een onderzoeker en zichzelf in gesprek. Dit levert meer vragen op dan antwoorden. Is een museum nog wel de meest geschikte plek om actuele thema's als racisme of klimaatopwarming te verbeelden? Of kunnen we spreken van een zekere elitaire inefficiëntie?

Bob Vanden Broeck zoekt naar antwoorden met behulp van denkers als Slavoj Zizek, Boris Groys en Richard Rorty. Op deze manier probeert hij niet alleen de museale positie te bevragen maar ook zijn eigen positie, als recensent.

'The speech of Patrice Lumuhka' gaat exclusief in première op 3 maart 2021.
Inclusief Q&A met de maker.

 

>> 'Vincent Van Meenens Surrealistisch Spuitwatersalon nr. 2' maakte oorspronkelijk deel uit van het geannuleerde programma van ARTICULATE 2020 en gaat nu door in aangepaste, online vorm.