Yves Senden | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Yves Senden

Yves Senden (°1965) is licentiaat in de Klassieke Filologie. Hij behaalde aan het conservatorium van Antwerpen het einddiploma nieuwe cyclus voor orgel bij Stanislas Deriemaeker, evenals eerste prijzen voor harmonie, praktische harmonie, muziekgeschiedenis, kamermuziek en het getuigschrift voor analyse. In 1995 behaalde hij aan het Conservatorium van Den Haag het einddiploma Uitvoerend Musicus bij Leo Van Doeselaar. In 2009 behaalde hij de graad van Doctor in de Kunsten (studiegebied Muziek en Podiumkunsten) met het proefschrift Muzikale interpretatie vanuit het pragmaticisme van C.S. Peirce (promotor: Peter De Graeve, co-promotor: Eugeen Schreurs) aan de Universiteit Antwerpen en de Artesis Hogeschool Antwerpen (Koninklijk Conservatorium), Associatiefaculteit Kunsten – Letteren en Wijsbegeerte. 

Yves is actief betrokken bij METRIC, het Europees project ter bevordering van improvisatie in het onderwijs en de daarbij horende Intensive Projects en Joint Modules. 

Als organist geeft hij concerten in binnen- en buitenland en verzorgde hij radio-opnames. Als pedagoog is hij verbonden aan de Koninklijke Conservatoria van de AP Hogeschool Antwerpen, en de Hogeschool Gent, en aan de academie van Jette. 

Als voordrachthouder bestrijkt hij een ruim domein: referaten over componisten (Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorak, Mahler, Sjostakovitsj, hedendaagse muziek) naast thematische onderwerpen (de banden tussen de klassieke retoriek en muziek, de cd als vloek en zegen, muziek en emotie, muzikale diefstal ...). 

Aan KCA verbonden als: docent analyse, filosofie van de muziek, Improvisatie Joint Module Metric (Guildhall School), Muziekgeschiedenis, Praktische harmonie en improvisatie, Research, Analyse Nevenvak 

www.yvessenden.net