Academy Open Air — Historie Heesters & Meesters | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Academy Open Air — Historie Heesters & Meesters

Academy Open Air — Historie Heesters & Meesters

Tijdens het komende Erfgoedweekend van 24 en 25 april zal de Academietuin gereactiveerd worden als nieuwe tentoonstellingsruimte: Academy Open Air. Curatoren Vaast Colson en Leon Vranken kozen de meest geïnspireerde voorstellen van studenten voor de tentoonstelling 'Historie, Heesters & Meesters'.

De historische tuin van de Academie is een compacte oase in de binnenstad. Wandelaars en toeristen slenteren er al eens binnen, terwijl studenten en docenten zich erdoorheen haasten, op weg naar een atelier of leslokaal.
Aanvankelijk werd de Academietuin in 1841 ontworpen als een openluchtmuseum voor de stad Antwerpen (een ware voorloper van het Middelheimmuseum) om in 1905 heraangelegd te worden naar een ontwerp van architect Emiel Van Averbeke. Sinds 1974 is de tuin beschermd als landschap.

Curatoren Vaast Colson en Leon Vranken, beiden beeldend kunstenaar en docent aan de Academie, nodigden studenten uit om een voorstel in te dienen voor een werk dat een dialoog durft aan te gaan met deze bijzondere omgeving. Zij kozen de meest geïnspireerde voorstellen voor 'Historie, Heesters & Meesters'.

Sigurros Björnsdottir   –   Master Beeldhouwkunst
Niel De Vries   –   1Ba In Situ³
Frederique Kraus   –   2Ba In Situ³
Feng Li   –   Master In Situ³
Paul Müller   –   3Ba In Situ³
Oona Oikkonen   –   3Ba fotografie
Denys Shantar   –   Master Kostuumontwerp

Bekijk reportage op ATV >> HIER

Praktisch

Het Erfgoedweekend van 24-25 april was de aftrap voor een reeks expo's in de Academietuin, met als doel deze tentoonstellingsruimte nieuw leven in te blazen en nieuwe uitdagingen te creëren.

> de tentoonstelling 'Historie, Heesters & Meesters' zal tot en met het Antwerp Art Weekend van 13-16.05.2021 bezocht kunnen worden tijdens de reguliere openingsuren van de Academie