Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Dag van de Dans 2020 - geannuleerd

Dag van de Dans 2020 - geannuleerd

Op de Dag van de Dans tonen de dansstudenten van het Conservatorium zich in drie samenwerkingen.

MELTING POT

KunstZ en WP Zimmer in het project Melting Pot met bachelor 1 dans, een explosief dansproject onder leiding van choreograaf Marco Torrice.

Melting Pot is een energieke dance jam waarin professionele en autodidactische dansers, met een brede waaier aan stijlen en culturele achtergronden elkaar ontmoeten, uitdagen en bevrijden: van contemporary, tot Hip-Hop Freestyle, tot Voguiging. Zij improviseren aan de hand van aangeleerde bewegingsregels. Het streefdoel is om de verschillende stijlen en culturen te blenden tot één groot feest. De scène wordt een ontmoetingsplek om gevoelens en emoties (zoals vreugde, boosheid en sensualiteit) al dansend los te maken. Melting Pot houdt het midden tussen een performance en een uitbundig dansfeest waarin de Westerse academische danscanon wordt bevraagd.

OPEN REPETITIE

Agostina D’Alessandro met bachelor 2 Dans, tonen een open repetitie van een nieuwe creatie

Discontinuous Body 2 onderzoekt de relatie tussen beweging, muzikaliteit, compositie en wiskunde. In de kruisbestuiving van deze meervoudige benaderingen wordt een zeer bijzondere combinatie van elementen blootgelegd en gedeeld met het publiek, dat wordt uitgenodigd om de unieke ervaring te ontdekken die voortkomt uit het moment zelf.

Uitvoerders: Dans bachelor 2 onder leiding van Agostina D’Alessandro
Licht: Rik Suijs
Choreografische ondersteuning: Ana Lomm

DANS & DOE

Daniel Linehan / Hiatus met bachelor 3 dans, de educatieve bachelor en graduaat dans: Dans & Doe Een bewegingsparcours voor 8 tot 12-jarigen Zaterdag 25 april 2020 – deSingel

Creative Associate Daniel Linehan staat bekend voor zijn originele, speelse en humoristische dansperformances. Voor zijn creaties vertrekt hij steeds vanuit het standpunt van nieuwsgierige amateur op zoek naar ongewone combinaties en interacties tussen dans, beweging, stem, woord, muziek, beeld en ritme. Niet verwonderlijk dat ook kinderen zich graag laten onderdompelen in zijn universum. Speciaal voor het jonge publiek van deSingel maakt Daniel Linehan nu een bewegingsparcours. De kinderen worden op pad genomen doorheen de kunstencampus. Op hun tocht houden ze halt op drie plekken. Na een speelse, fysieke inleiding door de studenten van het Conservatorium Dans, ontdekken ze telkens een korte performance van Daniel Linehan en de dansers van zijn gezelschap Hiatus. De kinderen ervaren en kijken niet alleen naar dans, maar krijgen ook een blik achter de schermen van een bruisende kunstencampus en ontdekken de bijzondere architectuur van deSingel. productie Hiatus coproductie deSingel i.s.m. Koninklijk Conservatorium Dans, AP Hogeschool / Antwerpen.