Guillaume Bijl. Multipels & Edities | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Guillaume Bijl. Multipels & Edities

Guillaume Bijl. Multipels & Edities

Tentoonstelling

De Antwerpse kunstenaar Guillaume Bijl breekt in de jaren tachtig internationaal door met zijn 'transformatie-installaties'. Galerieën en musea transformeert hij tot banale en herkenbare commerciële of entertainmentsomgevingen zoals een tapijtenzaak, een supermarkt of een TV-Quizdecor. Daarnaast presenteert hij uitsneden uit de werkelijkheid als 'situatie-installaties' en 'compositions trouvées'.

Minder bekend maar wijd verspreid zijn de multipels (kunstwerken in een oplage) die Bijl realiseert. Deze banaal ogende, door de kunstenaar geselecteerde voorwerpen krijgen een volledig andere betekenis wanneer ze als editie in een kunstcontext gepresenteerd worden. Daarnaast ontwierp Bijl ook diverse posters en kunstenaarsboeken in de context van zijn projecten en tentoonstellingen.

Deze tentoonstelling is het resultaat van een onderzoeksproject aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en brengt voor het eerst alle multipels, posters en boeken van Guillaume Bijl samen.

In de context daarvan verschijnt er een boekpublicatie met een volledig overzicht van de edities en vindt er een panelgesprek plaats over de multipel als artistieke strategie in het oeuvre van Bijl en daarbuiten.

09.02.2021 Online boekpresentatie en panelgesprek