A kind of a 'huh?'* #2: debat met Dennis Tyfus, Luc Derycke en Posture Editions | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • A kind of a 'huh?'* #2: debat met Dennis Tyfus, Luc Derycke en Posture Editions

A kind of a 'huh?'* #2: debat met Dennis Tyfus, Luc Derycke en Posture Editions

Wat zijn kunstenaarspublicaties en waaraan herkent men ze?
Met deze vraag zien bibliografen, bibliothecarissen, archivarissen en collectiebeheerders van musea voor beeldende kunst zich regelmatig geconfronteerd.

Op vraag van het Middelheimmuseum ondernamen kunstenaar Nico Dockx en kunsthistoricus Johan Pas (onderzoeksgroep ArchiVolt van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen) een fysieke screening van de collectie monografische kunstboeken en preciosa van de museumbibliotheek.

Via gesprekken met kunstenaars, vormgevers, uitgevers en verzamelaars nemen zij het fenomeen kunstenaarspublicatie vanuit diverse perspectieven onder de loep.


A Kind Of a 'Huh?'* #2:
Debat met Dennis Tyfus, Luc Derycke en Posture Editions 

In het kader van hun onderzoeksproject A Kind Of a 'Huh?'* gaan kunstenaar Nico Dockx en kunsthistoricus Johan Pas in dialoog met Posture Editions, Luc Derycke, Dennis Tyfus en het publiek. Het centrale thema is het vormgeven, uitgeven en verdelen van kunstenaarspublicaties.

→ Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram.