Met open lege handen, de erfenis van Dora van der Groen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Met open lege handen, de erfenis van Dora van der Groen

Met open lege handen, de erfenis van Dora van der Groen

"Het gaat erom dat je daar staat met open lege handen. Zoals je een hand in water houdt. Water kan je niet vasthouden, maar het kan wel even door je heen stromen en aangenaam zijn. Maak je een blok van je hand, dan stroomt het ernaast en heb je met het water niets meer te maken."

Dit citaat is van Dora van der Groen, een van de meest invloedrijke figuren in de Vlaamse theaterwereld, en verbeeldt de ontvankelijkheid van de acteur op het podium.
In een lecture performance brengt Assia Bert verhalen van en gesprekken met oud-studenten en oud-collega's, en boeken uit de kast van Dora op het podium. Ze geeft de actrice, pedagoge en regisseuse ook een symbolische stek op de kunstcampus.
Met open lege handen wordt ook voorgesteld, een boekje waarin Assia Dora van der Groen in gesprek brengt met Bhagwan Shree Rajneesh en Herman Teirlinck, die beiden leermeesters waren voor Dora. Met open lege handen werd gemaakt in samenwerking met Track Report, het publicatieplatform van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

PRAKTISCH

Met open lege handen
De erfenis van Dora van der Groen, een lecture performance en boekpresentatie door Assia Bert
Woensdag 2 mei 2018, 20.00 uur
Gele zaal, Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Gratis na inschrijven via tinyurl.com/metopenlegehanden.
In samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en deSingel

Deze avond is het slotstuk van het onderzoek van Assia Bert waarin ze de visie van de acteeropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen fileerde. Hoe positioneert de opleiding zich bijvoorbeeld in dit ‘post-Herman Teirlinck en post-Dora van der Groen’-tijdperk?
Lees hieronder meer over het onderzoek De acteur van vandaag en morgen door Assia Bert met promotoren Clara van den Broek en Luk Van den Dries.

Beeld: Noortje Palmers

Locatie