Tentoonstelling en publicatie: AMVK IN DRUK | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Tentoonstelling en publicatie: AMVK IN DRUK

Tentoonstelling en publicatie: AMVK IN DRUK

AMVK IN DRUK
Boeken, zines, efemera, teksten & ontwerpen 
van Anne-Mie Van Kerckhoven


door Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen / Onderzoeksgroep ArchiVolt /
CRAP (Collection for Research on Artists’ Publications)

Tentoonstelling 
24.01 – 28.01.2022
10:00 –  18:00 (op 28.01 tot 17:00)

Gratis toegang
Locatie: Lange Zaal

Download hier de catalogus

Guess Who’s Coming to Dinner
Artist talk + book launch

do 27.01.2022, 18:00 ('45)

Johan Pas in gesprek met Anne-Mie Van Kerckhoven en grafisch vormgever Maxim Preaux over Van Kerckhovens' nieuwe boek Veerkracht Thuis! Teksten & beelden 1976-2019
Gratis toegang + gratis publicatie
Locatie: Lange Zaal + live streaming  (wegens technisch probleem kan de live streaming niet doorgaan)

In januari 2022 verschijnt de publicatie Veerkracht thuis! Teksten & beelden 1976-2019 van Anne-Mie Van Kerckhoven (AMVK), uitgegeven door Track Report / Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en vormgegeven door masterstudent grafisch ontwerp Maxim Preaux. Het boek bundelt 96 notities van AMVK over kunst en kunstenaarschap, geschreven tussen 1976 en 2019, afgewisseld met een vijftigtal tekeningen en collages uit dezelfde periode. 

Naar aanleiding van deze publicatie organiseert de onderzoeksgroep ArchiVolt een tentoonstelling met drukwerk van Anne-Mie Van Kerckhoven. Kunstenaarsboeken, tijdschriften, uitnodigingen, posters en grafische ontwerpen van Van Kerckhoven uit de Collection for Research on Artists’ Publications (CRAP) bieden een verrassend en verrijkend inzicht in een eigenzinnige beeldende en conceptuele praktijk.  

Op donderdag 27 januari treden kunstenaar Anne-Mie Van Kerckhoven en ontwerper Maxim Preaux in gesprek met kunsthistoricus Johan Pas. 

Het boek Veerkracht Thuis! is van 24 tot 28 januari 2022 gratis te verkrijgen in de Academie (maximum 1 exemplaar per persoon, zolang de voorraad strekt).
Vanaf 31 januari wordt de publicatie aangeboden in de bibliotheek van de Academie (of te bestellen via art&research@ap.be) aan 15 euro.Met steun van Universiteit Antwerpen en Zeno X Gallery Antwerpen
Op 22 januari 2022 opent in Zeno X Gallery Antwerpen de tentoonstelling ANNE-MIE VAN KERCKHOVEN. Placenta Saturnine Bercail.
De Universiteit Antwerpen reikt in het voorjaar van 2022 een eredoctoraat voor algemene verdiensten uit aan Anne-Mie Van Kerckhoven.