What's Next?! Where's the money and how to get it? Funding possibilities for young artists | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • What's Next?! Where's the money and how to get it? Funding possibilities for young artists

What's Next?! Where's the money and how to get it? Funding possibilities for young artists

What's Next?! Where's the money and how to get it? Funding possibilities for young artists

25.04 > 19:00-21:00

Inhoud van de infosessie

Tijdens deze sessie vertellen onze sprekers je meer over de beschikbare fondsen voor (startende) kunstenaars.

Ontdek de sleutel tot het verwezenlijken van jouw artistieke dromen! Veerle Janssens en Annemie Seghers van het team 'Regie Kunst en Cultuur' van de dienst cultuur van stad Antwerpen zullen interessante info delen over lokale ondersteuningsmogelijkheden voor kunst- en cultuurprojecten. Ben je een student in een kunstrichting of recent afgestudeerd? Dan mag je deze kans niet missen! Veerle en Annemie stellen twee ondersteuningsreglementen voor: het Fonds voor Talentontwikkeling en het Fonds Nieuwe Makers. Laat je inspireren door wat mogelijk is binnen het bruisende kunst- en cultuurlandschap van Antwerpen. Deze reglementen kunnen jouw artistieke carrière een vliegende start geven!

Ook het Departement Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap biedt jonge kunstenaars verschillende mogelijkheden om financiering te verkrijgen. Alex Mallems, voormalig docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en voorzitter van de Commissie Schone Kunsten die het Ministerie van Cultuur adviseert, zal in deze sessie een aantal opties (kunstenaarsbeurzen voor ontwikkeling, projectsubsidies, etc.) voorstellen voor jonge kunstenaars. Hij gaat aan de slag met praktische tips en tricks: Waar vind je de juiste informatie? Hoe kan je je inschrijven? Waar moet ik aan denken om een ​​correcte subsidieaanvraag te schrijven? Zijn er best practices die ik als voorbeeld kan gebruiken? Waar kan je terecht voor advies? De sessie wordt afgesloten met een Q&A en staat open voor studenten, docenten en alumni van de Academie.

 

Welkom!


What's Next?! Where's the money and how to get it? Funding possibilities for young artists
25.4 > 19:00-21:00
Aula Pand, Mutsaardstraat 31, 2000 Antwerpen