Internationaal Jazz | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Muziek
  • Opleiding Jazz
  • Internationaal

Internationaal

Wil je komen studeren als uitwisselingsstudent volg dan de procedure.

 

Internationaal netwerk en projecten

Als je studeert aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, profiteer je mee van ons boeiend internationale netwerk. We werken samen met andere hogere kunstonderwijs instellingen over de hele wereld om jouw opleiding nóg beter te maken en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Via tal van uitwisselings- en samenwerkingsprojecten innoveren we onze opleidingsprogramma's. Lees hier meer over ons internationaal netwerk en projecten. 

Internationalisering@home

In het Conservatorium kom je terecht in een internationale omgeving. Dankzij de vele buitenlandse studenten en docenten ben je snel gewend aan de vele talen en culturen. Je kan ook gastcolleges en masterclasses volgen van bekende en gespecialiseerde kunstenaars uit de hele wereld.

Onder meer dankzij de samenwerking met de internationale kunstcampus deSingel heeft het Conservatorium een sterke band met het internationale en interdisciplinaire kunstenlandschap. Concerten en voorstellingen sluiten naadloos aan op je lesdag. Op die manier wordt de campus een inspirerende ontmoetingsplaats waar leren, maken en tonen samenkomen.         

Internationale ervaring voor reguliere studenten

Binnen het kader van het Erasmus+ programma kan je als student een deel van je opleiding in het buitenland volgen. Naast de kans op unieke artistieke ontplooiing krijg je zo ook de kans om andere culturen te leren kennen, je talenkennis en zelfstandigheid te ontwikkelen en leer je je maatschappijbeeld in een bredere context te plaatsen. Door het hoge artistiek niveau van de jazzstudenten slagen zij er in om via het Erasmus+ programma een semester of een schooljaar te gaan studeren aan andere Europese topinstellingen (Rhytmic Music Conservatory Kopenhagen, Hochschule für Musik "Hans Eisler" Berlin, Sibelius Academy Helsinki, NTNU Department of Music Trondheim, Göteborg University, …)

De opleidingen stimuleren daarnaast ook het opdoen van ervaring in het buitenland in het kader van een stage en/of artistiek project. In het kader van het lidmaatschap van IASJ (International Association of Schools of Jazz) krijgen jaarlijks één of twee studenten de kans om deel te nemen aan de IASJ-meeting waar ze kunnen musiceren met de meest getalenteerde jazz-studenten van over de hele wereld olv een internationaal docententeam.

Uitwisselingsstudenten

Uiteraard zijn ook studenten welkom die in het kader van een uitwisselingsprogramma zoals Erasmus+ gedurende een periode in het Conservatorium les willen volgen.

Wegens het individueel gerichte onderwijs kunnen we niet op alle aanvragen ingaan. Elke aanvraag wordt gescreend op artistieke kwaliteiten en motivatie. Uitwisselingsstudenten krijgen immers dezelfde intensieve ondersteuning als reguliere studenten.

Als uitwisselingsstudent betaal je geen studiegeld in het Conservatorium, je betaalt je inschrijvingsgeld in je eigen instelling.

Tijdens je verblijf moet je voorzien in je eigen huisvesting. Je kan een goede studentenkamer vinden via de website van Kotweb. 
Naar kotweb

-> Wil je komen studeren als uitwisselingsstudent volg dan de procedure.