Jong Conservatorium | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Jong Conservatorium

Jong Conservatorium

Wat is Jong Conservatorium Klassiek? 
Jong Conservatorium Klassiek is een programma waarbij het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, de!Kunsthumaniora Antwerpen, het Ma'GO! en Podiumacademie Lier hun krachten bundelen om talentvolle jongeren samen te brengen en hen een uitdagend voorbereidingsprogramma aan te bieden dat hen volledig klaarstoomt voor verdere muzikale studies aan het KCA. 

Wat houdt het programma Jong Conservatorium Klassiek in? 

Wanneer je deel uitmaakt van het programma Jong Conservatorium Klassiek, musiceer je wekelijks met andere getalenteerde jonge muzikanten.  

Binnen Jong Conservatorium Klassiek krijgt je de kans om op wekelijkse basis intensieve en inspirerende lessen kamermuziek te volgen waar je zowel klassiek als hedendaags repertoire onder de loep neemt. Daarnaast volg je ook voortgezette muziekleer en gehoorvorming. Binnen Jong Conservatorium geniet je van actieve masterclasses en werk je samen met specialisten uit het Kunstonderwijs. Je ontwikkelt je performance skills door verscheidene concerten op te voeren doorheen het jaar.  

Lesmomenten Jong Conservatorium Klassiek gaan door op woensdagnamiddagen tussen 15:30u en 20u in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.  
 

Schrijf je in! 
Ben je laaiend enthousiast en is Jong Conservatorium Klassiek echt iets voor jou? Aarzel dan niet en schrijf je dadelijk in door volgende stappen te volgen: 

STAP 1:  
Bezorg ons ten laatste op 22 augustus 2022 je portfolio met CV. In dit portfolio toon je aan welk repertoire je beheerst, welke concerten je reeds speelde en aan welke wedstrijden je eventueel deelnam. Indien mogelijk voeg je een audio-opname of audio-link toe, alsook een aanbevelingsbrief van je instrumentleraar van de academie.  
De jury (met afgevaardigden uit jouw academie) maakt op basis van de portfolio’s een eerste selectie.  

Stuur je portfolio per e-mail naar: jongconservatorium@ap.be, of stuur ons je portfolio toe per post: 

Koninklijk Conservatorium Antwerpen 
Jong Conservatorium Klassiek  
tav. Marjolein Desmet 
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen   
(Op dit adres gaan de lessen door) 

STAP 2: 
Kort nadien ontvang je een bericht van het Conservatorium.  

  • Je mag toetreden zonder auditie: Dit is voor leerlingen met een topcultuurstatuut en voor leerlingen die bij hun portfolio aantonen dat ze een finaleplaats behaalden in een belangrijke muziekwedstrijd vb. Belfius, Cantabile, Steinway, Gretry, Breughel, VLAMO nationale finale, … 

  • Je wordt uitgenodigd voor een auditie: Deze auditie gaat door in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. De precieze datum van de auditie, en welk repertoire je zal voorbrengen, wordt je in het bericht dat je ontvangt meegedeeld. Je krijgt na overleg van de Jury je uitslag. 

Heb je nog vragen? 
Aarzel niet om je vragen te stellen. Stuur een mailtje naar: jongconservatorium@ap.be