Locatie Koninklijk Conservatorium Antwerpen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Home
 • Locatie
 • Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

 • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  Desguinlei 25
  2018 Antwerpen
 • E-mail: conservatorium@ap.be
  Tel.: +32 3 244 18 00

Openingsuren

Maandag: 08:00 - 20:00
Dinsdag: 08:00 - 20:00
Woensdag: 08:00 - 20:00
Donderdag: 08:00 - 20:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Het Conservatorium sluit de deuren tijdens de kerstvakantie, de campus is gesloten van 22 december tot en met 6 januari. Vanaf 7 januari worden de normale openingsuren hervat. 

Openbaar vervoer en Velo

Het Conservatorium is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (halte deSingel). Vanaf het NMBS-station Antwerpen Centraal kan je (premetro-)trams 2 en 6 nemen. Vanaf station Antwerpen Zuid wandel je 15 minuten langs de Desguinlei. Vanaf de Groenplaats kan je bus 22 nemen.
Met het fietsverhuursysteem ‘Velo’ kan je gemakkelijk korte verplaatsingen maken in de stad. Het systeem telt intussen 83 fietsstations tussen de binnensingel en de Schelde, waar je een fiets kan afhalen of inleveren. Na registratie kan je een dag- of weekpas aanvragen. Jaarkaarten zijn momenteel niet meer voorradig. De dichtstbijzijnde stations liggen voor het gebouw, aan Wezenberg en Hof van Leysen.
www.velo-antwerpen.be

Parkeren

Voor het gebouw van het Koninklijk Conservatorium/ deSingel bevindt zich beperkte parkeergelegenheid (betalend). Enkele parkeerplaatsen voor andersvaliden zijn voorzien vlakbij de hoofdingang van Koninklijk Conservatorium/ deSingel. Gratis parkeren kan in de buurt op de grote parking langs de Desguinlei, voorbij het kruispunt aan deSingel richting Zuid, op 5 minuten wandelen of op een van de bruggen over de ring op wandelafstand.
Laat geen waardevolle spullen achter in uw wagen.

Lage-emissiezone

Jan Van Rijswijcklaan en Desguinlei ter hoogte van deSingel/ Conservatorium vallen net buiten de lage-emissiezone. Voldoet uw wagen niet aan de lage-emissienormen en komt u via de ring uit het noorden naar Antwerpen dan neemt u best eerst de afslag A12/Boom, vervolgens afrit Wilrijk ter hoogte van Crowne Plaza Hotel. Vanaf daar is er signalisatie naar deSingel. Komende uit Brussel via de E19 rijdt u via de binnensingel probleemloos links naar deSingel. Het stuk binnensingel tussen de E19 en Jan Van Rijswijcklaan valt immers buiten de lage-emissiezone.

Campus bouwdelen

Campus bouwdelen