Clint Van der Linde deelt zijn expertise met studenten Zang | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Clint Van der Linde deelt zijn expertise met studenten Zang

Clint Van der Linde deelt zijn expertise met studenten Zang

De masterclass-agenda barst uit haar voegen! Ook de studenten Zang mochten aanschuiven voor een-op-een lessen van niemand minder dan Clint van der Linde. De gerenommeerde zanger trok twee dagen uit voor een meeslepende masterclass gevuld met inspiratie, inzichten en waardevolle feedback voor onze ambitieuze jonge vocalisten.

Van der Linde, die op zijn tiende lid werd van de Drakensberg Boys' Choir School, heeft een indrukwekkende muzikale reis achter de rug. Als knapensolist zong hij met vooraanstaande Zuid-Afrikaanse orkesten en behaalde hij zijn 'bachelor of music' aan het Royal College of Music in Londen. Zijn carrière omvat samenwerkingen met gerenommeerde ensembles en dirigenten over de hele wereld.

De masterclass richtte zich vooral op de historische uitvoeringspraktijk. Daarover deelde Van der Linde niet alleen zijn technische kennis, maar ook zijn passie voor het genre. De studenten kregen persoonlijke feedback en leerden hun technieken te verfijnen van iemand die zijn sporen heeft verdiend in de internationale muziekscene.

De focus lag op de Messiah van Händel, dat de zangers samen met het symfonieorkest van het Conservatorium Antwerpen zullen brengen in de Blauwe Zaal op 12 december. Van der Linde kent en speelt alle grote Händel rollen en was ook in dat opzicht de geknipte gastdocent. Vorig jaar was hij nog toeschouwer bij een masterclass van Christophe Rousset, waarna de zanger zelf al aangaf dat hij graag wilde terugkomen om ook eens met de studenten aan de slag te gaan. Wij zijn vooral verheugd dat het nu zover was. 

Clints interactieve masterclass was voornamelijk gericht op het stimuleren van artistieke verfijning en het ontwikkelen van een dieper begrip van de historische uitvoeringspraktijk. Barokmuziek komt voor een groot deel van de studenten Zang niet heel vaak voor in hun curriculum, dus dit was de ideale gelegenheid om hun kennis bij te spijkeren. Bovendien is de Messiah een stuk dat niet in het vast repertoire van een professionele zanger mag ontbreken.