Diana Pavlidi Tijmen Govaerts Yasmine Norton PlayRight+ Prijs | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Diana Pavlidi, Tijmen Govaerts en Yasmine Norton winnen de PlayRight+ Prijs

Diana Pavlidi, Tijmen Govaerts en Yasmine Norton winnen de PlayRight+ Prijs

Yasmine Norton (Dans), Diana Pavlidi (Muziek) en Tijmen Govaerts (Drama) winnen de PlayRight+ Prijs aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 

PlayRight+ biedt alle hogescholen en universiteiten in België de mogelijkheid om aan pas afgestuurde muzikanten en acteurs een PlayRight+ Prijs ter waarde van 500 euro toe te kennen. Dit omdat ze veel bewondering hebben voor zij die reeds van jongs af aan kiezen om van muziek of acteren hun toekomstig beroep te maken. 

Op maandag 25 februari werd een speciale ceremonie georganiseerd om de drie laureaten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen hun prijs te overhandigen. Een team van docenten van de verschillende opleidingen selecteerde de laureaten op basis van zijn of haar kwaliteiten als uitvoerende artiest.  Daarnaast hebben zij de volledige vrijheid om te bepalen wie de PlayRight+ prijs mee naar huis mag nemen. 

Er werden maar liefst drie prijzen uitgereikt: één binnen de opleiding Drama, één binnen de opleiding Muziek en vrij uitzonderlijk ook één binnen de opleiding Dans. Dit laatste maakte de uitreiking extra speciaal. 

Yasmine Norton (Dans)

In de opleiding Dans wordt er vele gewerkt rond de verbinding tussen ‘mind’ en ‘body’. Toen Jasmine aan de opleiding begon was ze sterk gefocust op ‘body’ maar ze evolueerde sterk en past goed binnen de opleiding Dans. 

In haar tweede jaar aan het Conservatorium bracht ze een solo op het dak van het campusgebouw waarbij ze zichzelf echt heeft uitgedaagd. Recent creëerde ze ook een project van zeer hoge kwaliteit.

Jasmin werd dus gekozen omdat haar evolutie en haar pad alles is waar de opleiding Dans voor staat. Ze zet zich ook buiten de opleiding hard in als studentenvertegenwoordiger. Ze werkt heel hard, dus ze verdient deze prijs.

Tijmen Govaerts (Drama)

Tijmen Govaerts koos aanvankelijk voor de opleiding Woordkunst (Drama) omdat hij radiomaker wilde worden. Zijn grote voorbeeld was alumnus Sam De Bruyn. Tijdens de opleiding kwam zijn grote talent op het podium boven. Met grote authenticiteit ontwikkelde hij zijn vertelkracht en spel verder. 

Nog maar net afgestudeerd, was hij vorig jaar al te zien in drie films: ‘Wij’, ‘Girl’ en ‘Kursk’. Intussen zijn de opnames voor de nieuwe film ‘Muidhond’ van Patrice Toye afgerond met Tijmen in de hoofdrol en maakt hij zich klaar voor de opnames van ‘Kom hier dat ik u kus’ naar het boek van Griet op de Beeck. Volgend jaar is Tijmen te zien in de voorstelling ‘Angels in America’ van Toneelhuis/Olympique Dramatique.

In 2017 mocht Tijmen ook al een PlayRight+ prijs mee naar huis nemen tijdens het het Festival International du Film Francophone de Namur. Hij werd toen gelauwerd om zijn acteerprestaties in de kortfilm, Passée l’aube.

Diana Pavlidi (Muziek)

Binnen de opleiding Muziek viel de keuze dit jaar voor de Griekse jazz zangeres Diana Pavlidi. Vijf jaar geleden kwam ze vanuit Griekenland naar Antwerpen voor de jazzopleiding. Ze was een grote aanwinst voor de jazzafdeling. Gedurende de voorbije jaren is ze enorm gegroeid als zangeres, zowel qua techniek als artistieke persoonlijkheid. 

Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, heeft zij ontzettend hard gewerkt en een ongelooflijk grote vooruitgang gemaakt. Vanaf dag één toonde ze een uitzonderlijke motivatie en positieve attitude. Met haar positieve ingesteldheid zorgde zij voor een goeie vibe, niet alleen in de zangklas, maar in elke formatie waar ze mee in aanraking kwam.  Het docententeam van de jazzafdeling is dan ook van mening dat zij omwille van haar doorzettingsvermogen, haar enorme progressie, haar fantastische attitude en haar artistieke persoonlijkheid een terechte winnaar is van de PlayRight+ prijs.