Jonge alumni op het Theaterfestival | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Jonge alumni op het Theaterfestival

Jonge alumni op het Theaterfestival

De jury van het Theaterfestival heeft opnieuw een prachtige selectie gemaakt uit alle voorstellingen (dans, theater & performance) die het afgelopen jaar on- en offline in première gingen. Tussen 2 en 12 september stellen zij hun programma voor in en rond kunstencentrum deSingel in Antwerpen.


Het programma is divers: van bekende stukken en theatergezelschappen tot vernieuwend werk van jonge theatermakers. In die laatste categorie is het uitkijken naar vier voorstellingen die ons bijzonder na aan het hart liggen. Vier voorstellingen van recent afgestudeerden aan het Conservatorium, voor wie dit festival misschien wel aanvoelt als een thuismatch.


Vier sterren (theater)
Vier eigenzinnige theatersterren, afgestudeerd met grote onderscheiding aan het Conservatorium, schenken hun toeschouwers een intieme kijk in hun bijzondere bestaan. Kenneth Roland Cardon, Lois Lumonga Brochez, Milan Daniel K. Vandierendonck en Sara Dolores Hue Lâm werpen hun maskers af en ontbloten het mysterie van hun ego.

Zonderlingen (theater)
Johannes Wirix-Speetjens neemt je mee naar Rome. Op een markt voor agrarische producten begint zijn reis naar schoonheid en liefde. Door de ogen van zijn geliefde leert hij de stad, de Italiaanse taal en cultuur, maar ook de verwoestende kracht van liefde kennen.

De Zaal Shell (theater)
Alumna Rebekka de Wit volgt samen met collega-theatermaker Anoek Nuyens het klimaatdebat al jaren op de voet. In De Zaak Shell laten ze de belangrijkste stemmen aan het woord. Aanleiding is de rechtszaak die NGO Milieudefensie aanspant tegen Shell. Inzet van de zaak: Shell dwingen om hun bedrijfsvoering radicaal te veranderen.

Real Boys (muziektheater)
Vijf pinokkio’s, Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck & Elias Vandenbroucke, proberen echte jongens te worden. In een geflipte libretto bezingen ze popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake news en Pinokkio’s queeste. In REAL BOYS vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt.

 

Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van Het Theaterfestival.