Masterclass met Mark Guilliana | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Masterclass met Mark Guilliana

Masterclass met Mark Guilliana

Hoog bezoek voor de jazzopleiding vandaag! Jazzdrummer Mark Guilliana onderbrak zijn tourschema voor een masterclass met uitgebreide Q&A voor de studenten. De zaal zat goed vol en de vragen bleven komen. Wij onthouden vooral dat chaos interessant kan zijn, maar dat grenzen kunnen leiden tot meer creativiteit. 

Mark Guiliana is een veelzijdige Amerikaanse drummer, componist en bandleider van Beat Music. Hij werkte onder meer samen met Avishai Cohen, Brad Mehldau en David Bowie. Guiliana is tevens oprichter van Beat Music Productions en het elektrische duo Mehliana met Brad Mehldau. Guiliana's invloedrijke carrière omvat uitgebreide wereldwijde tours en meer dan 30 opnamen, waaronder zijn bijdrage aan David Bowie's laatste album, "Blackstar." De muzikant wordt door The New York Times beschreven als een drummer waar een cultus van bewondering rond ontstaan is. Met zijn unieke benadering overstijgt Guiliana de traditionele grenzen van zijn instrument.

Het was ondertussen de derde keer dat we Guilliana mochten verwelkomen. In 2017 stond hij met onze studenten op Jazz Middelheim. In 2019 was hij hier ook al voor een masterclass.