Mona Thys naar Slow Writing Lab 2023 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Mona Thys naar Slow Writing Lab 2023

Mona Thys naar Slow Writing Lab 2023

Sinds 2015 organiseert het Nederlands Letterenfonds het Slow Writing Lab, een project waarin een select aantal jonge auteurs hun talent op creatief en professioneel gebied kan ontwikkelen, samen met enkele Nederlandse hogere kunstopleidingen en literaire organisaties. Voor deze jongste editie schoof de afstudeerrichting Woordkunst (Drama) Mona Thys naar voren als beloftevolle schrijver. 

Het programma

Mona is in goed gezelschap. Vanaf 20 januari 2023 werkt ze, samen met elf andere auteurs, een jaar lang intensief aan een persoonlijk creatief onderzoek. Alle deelnemers worden daarbij begeleid door Michiel Koelink (docent Time Based Media, Art Sciences en Game Design bij de bachelor en master van de Academie Minerva en Hanze Hogeschool Groningen), het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen en de betrokken partners. Sinds 2021 worden alle deelnemers ook individueel begeleid door een coach.

Het Lab bestaat verder uit maandelijkse plenaire (werk)bijeenkomsten en masterclasses, en het is ingericht als een ‘vrije master’: de deelnemers kiezen zelf hun onderwerp of thema, en ze stellen een eigen programma samen onder begeleiding van een individuele coach en experts bij hun specifieke ontwikkeltrajecten.

Mona Thys

Mona Thijs (1999) studeerde in juni 2022 af als master woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Er verschenen kortverhalen van haar in het literaire tijdschrift DW B en ze publiceerde diverse columns in dS Magazine, De Standaard en Klasse. Momenteel werkt Mona samen met maker Astrid De Haes aan de meertalige danstheatervoorstelling Blueberries leave bruises on the skin, die in april 2023 in première gaat. Mona heeft een grote liefde voor sociaal-artistieke projecten. In het kader van haar master deed ze stage als regie-assistente bij de sociaal-artistieke theaterwerkplaats HETGEVOLG. In maart 2022 realiseerde ze Playlist van de pluk, een meertalige radioreeks waarin ze aan de slag ging met de muziek, verhalen en talen van seizoenarbeiders in de Haspengouwse fruitpluk. (bron: https://www.slowwritinglab.nl)

Voor meer informatie over het project, de vorige edities en de resultaten: www.slowwritinglab.nl.

 

Foto: Jurgen Delnaet