Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Save the date! ARTICULATE | BAUHAUS 1 0 1

Save the date! ARTICULATE | BAUHAUS 1 0 1

SAVE THE DATE!
ARTICULATE | BAUHAUS 1 0 1

26-30 oktober & 12-13 november 2020
research days

Kan artistiek onderzoek bijdragen aan het verbeelden van nieuwe perspectieven, nu onze manier van leven door elkaar wordt geschud?

Toen Walter Gropius 101 jaar geleden met Bauhaus een vernieuwende vorm van kunstonderwijs ontwikkelde, werd hij gedreven door de overtuiging dat de kunsten een maatschappelijke rol te spelen hadden in de wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog. Vandaag is het geen wereldoorlog die ons treft, maar de virale crisis wereldwijd werpt ons in een gelijkaardig momentum: de noodzaak om het oude te bevragen en het nieuwe te scheppen. Niet utopisch, maar met de middelen die we hebben.

BAUHAUS 1 0 1 is de vijfde editie van ARTICULATE, de jaarlijkse onderzoeksdagen van de Royal Academy of Fine Arts Antwerp en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In deze editie reflecteren we over de mogelijkheden van het kunstonderwijs en -onderzoek in deze ontwrichte tijd. Hoe creëren we alternatieve artistieke modellen voor ontmoeting, creatie, reflectie, samenwerking, dialoog en meningsverschil, in de noodgedwongen transitie naar een minder fysieke en meer gecontroleerde dagelijkse werk- en leeromgeving?

Verwacht je aan een reeks fragiele en wonderlijke ontmoetingen met het vermogen van kunstenaars om - telkens opnieuw - de eigen praktijk en de positie ervan in de wereld te herdenken.

SAVE THE DATE
26-30 oktober 2020 - locatie: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
12-13 november 2020 - locatie: Koninklijk Conservatorium Antwerpen