Uitstekende prestaties voor de marimbaklas van Ludwig Albert | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Uitstekende prestaties voor de marimbaklas van Ludwig Albert

Uitstekende prestaties voor de marimbaklas van Ludwig Albert

Het weer zat dan misschien niet mee, het werd toch een stralende zomer voor de studenten van de Marimbaklas van het Conservatorium Antwerpen. Astrid Espinosa Bordón, Mukhammad Aziz Akbarov en Jorge M.E. Rodriguez kunnen allen een laureaatstitel aan hun palmares toevoegen, en dat na deelname aan het Universal Marimba Competition & Festival Belgium, het meest prestigieuze concours voor marimbaspelers ter wereld.


Marimba master Astrid Espinosa Bordón won samen met haar partner Rodrigo Fernandes Marques vier prijzen. Ze werden bekroond als ‘First Prize Laureates’ van het kamermuziekconcours en gingen daarna ook aan de haal met de ‘Best Performance Prize’, de ‘Originality Prize’ en de ‘Publishing Prize’ voor het uitvoeren van hun eigen composities. Deze erkenning lanceert het duo meteen naar de internationale top in hun veld, als marimbisten, maar als ook als componisten. De aanbiedingen uit binnen- en buiteland lieten dan ook niet lang op zich wachten. Ze verzorgden deze zomer al presentaties op internationale festivals en ontvingen uitnodigingen voor opnames.

Masterstudent Mukhammad Aziz Akbarov werd met het KOINOT Duo derde laureaat in de categorie voor marimba duo’s.

Postgraduaatstudent Jorge M.E. Rodriguez werd zesde laureaat in de categorie marimba solo’s.

Van harte gefeliciteerd aan alle laureaten. Een mooie prestatie in dit concours is een prima uitgangspunt voor een veelbelovende carrière.