Volle zalen voor Another Sacre, het afstudeerproject Bachelor Dans 2021 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Volle zalen voor Another Sacre, het afstudeerproject Bachelor Dans 2021

Volle zalen voor Another Sacre, het afstudeerproject Bachelor Dans 2021

Nog voor de openbare proef überhaupt had plaats gevonden, was het al duidelijk dan Another Sacre veel meer zou worden dan de eindvoorstelling van de studenten Bachelor Dans. Het concept, de muziek, de coaching, het talent en de ideeën van de studenten, alles zat vervat in die ene laatste voorstelling. En zo dacht niet alleen de jury erover.


Kort na de openbare proef in het Conservatorium, waarvoor de plaatsen overigens in een mum van tijd benomen waren, begon het echte werk. Verschillende festivals en cultuurhuizen programmeerden de voorstelling en tickets gingen vlot over de toonbank. Op zaterdag 25 september vindt de voorlopig laatste opvoering plaats. De studenten komen voor de gelegenheid terug naar Antwerpen, waar het Toneelhuis hen uitnodigde op het festival van (nieuwe) makers in de Bourla.  

 

Another Sacre

Wat mag je verwachten als je nog een ticket kon bemachtigen? Of wat heb je gemist als je er niet bij kon zijn? In Another Sacre bewegen twaalf dansers zich op geheel eigen wijze door Stravinsky's beroemde compositie Le Sacre du Printemps. Ze dansen samen met één doel: samen vibreren.
Samen met coaches Alain Platel en Bérengère Bodin gingen ze op zoek naar hun guilty pleasures. Na een eenzaam jaar, zowel fysiek als mentaal, werden de studenten uitgedaagd om zich helemaal onder te dompelen in hun persoonlijk dansgeschiedenis. Ze grepen terug naar waar hun liefde voor dans ontstond en integreerden invloeden uit hiphop, tango, klassiek ballet, folk …  in Another Sacre. 

 

Wie al een tipje van de sluier wil oplichten ...