Thomas R. Moore | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Node
  • Thomas R. Moore

Thomas R. Moore

Thomas Moore, trombonist en dirigent met roots in Easton, Pennsylvania, voelt zich nu thuis in Antwerpen, België. Nadat hij in 2002 afstudeerde aan de Indiana University, ging hij naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar hij zijn tweede Bachelor of Music in trombone behaalde. Daarna behaalde hij zijn Master in Muziek aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen.

Moore is dirigent en trombonist bij het Nadar Ensemble en regelmatig te gast bij het Spectra Ensemble. Hij bracht werken in première met groepen als ChampdAction, Ictus Ensemble, Asko Schoenberg en het Black Page Orchestra. Hij is als solist opgetreden op gerenommeerde festivals als //hcmf, Time of Music en de Darmstadt New Music Summer Course. Hij was ook lid van het orkest van Theater Des Westens in Berlijn, dirigeerde het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en was muzikaal directeur van de Nederlandse musical Soldaat van Oranje.

In 2022 verdedigde Moore zijn doctoraat in de Kunsten aan de Universiteit Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en werkt nu als vakgroepvooryizitter van koperblazers en docent artistiek onderzoek aan het Koninklijk Conservatorium. Hij is tevens voorzitter van de onderzoeksgroep Performance Practice in Perspective.

www.thomasrmoore.co.uk